ALL I OLI

Publié le 6 Décembre 2017

Ingredients :

Gra d'all (16) - oli d'oliva (0,25 L) - sal gruixuda - vinagre rancio

Preparació :
  • Pelar l'all
  • Triturar l'all i la sal gruixuda fins que s'obtingui una pasta adhesiva, a continuació, afegir lentament l'oli d'oliva a temperatura ambient.
  • Estabilitzar l'emulsió amb una mica de vinagre
Variacions:
 
  • l'ailloli muntat amb una rovell d'ou facilita l'emulsió i estabilitza la preparació
  • "all i oli negat": preparació relaxada amb suc o líquid de cuina
 

Ailloli (émulsion d'huile et d'ail)

Ingrédients :

16 gousses d'ail - 0,25 L d'huile d'olive - gros sel - vinaigre rancio

Préparation :

  • éplucher l'ail
  • piler l'ail et le gros sel jusqu'à l'obtention d'une pâte collante puis incorporer très lentement l'huile d'olive à température ambiante.
  • stabiliser l'émulsion avec un filet de vinaigre

 

Variantes :

  • l'ailloli monté avec un jaune d'oeuf facilite l'émulsion et stabilise la préparation
  • "l'all i oli negat" : préparation détendue avec le jus ou liquide de cuisson

Rédigé par AADCC

Publié dans #Receptes de cuina

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